Dits Petits: el començament d’una història

17 octubre 2018 - General - Comentarios -

 

Normalment quan un nen arriba al món, l’hospital és un lloc de pas molt breu. Normalment en un parell o tres de dies, els metges envien la família cap al seu niu, amb la resta de família i germans. Però no sempre és així, malauradament. Hi ha nens que només néixer han d’entrar a quiròfan degut a alguna complicació, altres han hagut de sortir abans del ventre de la mare i amb prou feines passen el quilo de pes.

Quan entres per primera vegada a la UCI de neonats de la Vall d’Hebron se’t encongeix el cor: envoltats d’una llum molt tènue, tapadets amb cortines al seu llitet o dins d’una incubadora, un grup de petits herois, cadascun en el seu box, lluita per sobreviure. Per ells i per les seves famílies, cada dia superat a la UCIN és una victòria.

 

dedos pie prematuro

 

Alguns d’ells passaran uns dies allà, altres setmanes i mesos inclús… monitoritzats, controlats i cuidats per un equip fabulós de metges i infermers que fan el possible perquè els petits tirin endavant. Aquest procés és molt dur i llarg pels pares: veure el seu fill envoltat de tubs i maquinària, tan fràgil, sense cap certesa de quan serà possible sentir la frase tan esperada “cap a casa”… passant hores i hores al costat del seu petit fent el mètode cangur… no són moments gaire bons per fer fotografies, i molts no tenen pràcticament imatges d’aquells moments.

 

Método Canguro prematuros

 

Aquest és el punt de partida de Dits Petits, una associació de fotògrafs voluntaris fundada per Victoria Peñafiel, Mireia Navarro i Manu Mestres, pares de nens que en el seu moment van viure aquesta mateixa situació. Dits Petits ofereix un servei de fotografia gratuït a les famílies de la UCIN un cop a la setmana, amb l’objectiu de que les famílies tinguin records dels seus primers dies, com qualsevol altra família.

 

Mètode cangur

 

Segons Marta Reche, responsable d’infermeria d’aquesta unitat de la Vall d’Hebron, “la fotografia és un pas més a l’acostament, en l’intent de normalitzar i humanitzar les cures intensives. Perquè permet ensenyar aquell fill als avis, germans tiets, amics,... Les llueixen orgullosos com altres pares que estan a casa amb els seus recent nascuts. Els poden veure guapos i retenir i comptar un moment feliç enmig dels tubs i monitors”.

 

bebe prematuro

 

Degut a l'èxit de la iniciativa, el projecte va començar a l'Hospital de Vall d'Hebron i a la Clínica Dexeus i Maternitat i recentment s'ha firmat un acord amb l'Institut Català de la Salut, que portarà el servei a l'Hospital Trueta de Girona, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Verge de la Cinta de Tortosa i Germans Trias i Pujol de Badalona.

A Petits Fotografia estem molt emocionats de col·laborar amb Dits Petits a l'Hospital de la Vall d'Hebron i esperem poder donar reforç als voluntaris de l'Arnau de Lleida en un futur proper (gràcies a la Glòria Solans per la foto). Sortir de l'estudi i estar en contacte amb una altra realitat, fora de les mantetes i els cabaços, on pots ser especialment útil ens fa sentir molt feliços. Perquè encara que no sigui el començament esperat, és el començament de la seva historia. 

 

Petits Fotografia

Web de Dits Petits: http://www.ditspetits.org/es/inicio/

Compartir 
Mercè Cantó
Una iniciativa molt maca. Diu molt de petitsfotografia. Jo ho vaig viure també al Vall Hebron fa 26 anys però d'una altra manera q quan et vegi ja t'ho explicaré. Una abraçada solsonina
[Administrador]
Gràcies Mercè! Estem molt contents de rebre la teva visita i el teu comentari! A nosaltres ens encanta aquesta col·laboració. :) impacients de sentir la teva experiència! Una abraçada
Adelina Mara
Que bonic! que important és pel petit nadó rebre l’energia i l’amor de moltes mirades enlluernades per la seva tendresa. Enhorabona a tots que hi col.laboreu!
[Administrador]
Gràcies pel teu comentari Adelina, i tant, es tracta d'enviar molta positivitat a aquestes famílies que ho passen malament.

Deja tu comentario
Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

6 + 6 =
Ver anterior Ver siguiente
Últimas entradas
Categorías